Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

PROSLAVA PATRONA ULIČKE ŽUPE - MALE GOSPE

000855

I ove godine, (8.rujna) je svečano proslavljen patron naše Župe – Rođenje Blažene djevice Marije. Proslava je započeta uobičajenom Trodnevnicom. Prve su dvije večernje mise predvodili, suslavili s vjernicima i crkvenim pjevačkim zborom, fra Petar Matanović i fra Martin Antunović. Treću večernju sv. misu predvodio je fra Niko Josić, gvardijan i župnik u Dubravama. Koncelebrili su fra Petar, fra Martin i fra Zvonko Zečević (samostanski i župni vikar iz Dubrava). Prije sv. Misa su mnogi vjernici pristupili sakramentu sv. pokore ili ispovijedi.

 

Na sam dan blagdana – patrona, sv. Misu je predvodio ovogodišnji mladomisnik fra Dario Džigumović. U koncelebraciji su bili fra Niko Josić, gvardijan i župnik u Dubravama, fra Martin Antunović, župnik u Ulicama, vlč. Damir Ivanović, dekan i župnik u Brčkom, vlč. Mato Majić, župnik u Poljacima, fra Ivan Ćurić,župni vikar na Plehanu, fra Anto Tomas, gvardijan i župnik na Plehanu, fra Miroslav Ikić,župnik u Špionici, fra Pero Baotić, župnik u G. Tramošnici, vlč. Filip Maršić, župnik u Boću, fra Blaž Marković, župnik u Domaljevcu. Ministrirao je i čitao u liturgiji Riječi (prva dva čitanja) student druge godine Franjevačke teologije, fra Mihael Anđelović. Poslije su nam se, na svečanom ručku, pridružila fra Marko Oršoić mlađi, fra Tomislav Ćaćić iz toliškog samostana, fra Ivan Opačak, župni vikar u Špionici.

 

Sv. Misu je svečano pratio i svojim pjevanjem uveličao Župni crkveni zbor na čelu sa gđom. Vitom Bijelonjić. Sudjelovao je veliki broj župljana i hodočasnika iz susjednih župa.

 

Poslije misnog slavlja, pred crkvom je vlč. Filip Maršić je priredio narodno veselje: igralo se i pjevalo, skoro k'o u najbolja stara vremena.

 

U svemu se (kod nas koji pamtimo nekadašnje proslave Patrona!) nije mogla prikriti blaga sjena nemoći i žala za nekim vremenima kada nas na ovakvim proslavama nije mogla sve primiti (prilično prostrana) župna crkva u Ulicama. U prošlom ratu župljani su konačno rastjerani iako su i prije rata mnogi otišli trbuhom za kruhom, pa se to dobro osjeća po prazninama oko klupa i na ulazu u crkvu. Nažalost, taj se trend ne zaustavlja! Kudikamo je veći broj onih koji odlaze, nego povratnika. Jedino što nas tješi jest, da su većina njih (onih koji drže do sebe i svoga zavičaja!) obnovili u ratu porušene kuće. Čak su mnogi sagradili i nove! Što opet govori da nismo potpuno digli ruke od svoje očevine i baštine.

 

P. Matanović

 

68

69

Za vrijeme sv. Mise.

 

70

71

 Pričešćivanje sudionika sv. Mise

 

72

Crkveni zbor u umanjenom sastavu.

 

73

Fra Dario Džigumović, mladomisnik i fra Mihael Anđelović, bogoslov.

 

74

Posavska televizija sve prati svojim oštrim objektivom.

 

75

Hoćete li kod mene na užinu!?

 

76

Uskoro će početi pjesma i kolo!

 

77

Pojačaj to…

 

78

Priprema za kolo i pjesmu, imenjače pozor …

 

79

Bez vlč. Filipa ne bi bilo kola i pjesme poslije misnog slavlja.

 

80

Hajde i nas slikajte!

 

81

Mladomisnik sa svojim prijateljima …

 

82

Fra Martin i fra Petar sa mladomisnikom i prijateljima!

 

83

Bivši župnik sa Brankom Stjepanovićem i Matom Antunovićem.

 

84

Razgovor prije mise.

 

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com