Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Povjerenstvo za europske integracije o projektima financiranim donatorskim i kreditnim sredstvima

000051

21. 2. 2018. godine Povjerenstvo za europske integracije Skupštine Brčko distrikta BiH razmatralo je danas listu projekata koji se financiraju iz kreditnih i donatorskih sredstava kao i stupanj realizacije mjera Reformske agende. S obzirom da sjednici nisu nazočili svi voditelji odjela Vlade razmatranje ovih pitanja bit će nastavljeno i na narednom zasjedanju Povjerenstva.

 

– Cilj nam je bio da vidimo status projekata koje smo započeli, kakva je dinamika njihove realizacije kao i da se opredijelimo hoćemo li rabiti pogodnosti koje kroz različite projekte nudi međunarodna zajednica, a koje susjedne zemlje uvelike rabe. Ukoliko budemo opredijeljeni za projekte na nama je da pokušamo osigurati što više grant sredstava – rekao je Uroš Vojnović, predsjedatelj Povjerenstva.

Dodao je kako smatra da Brčko distrikt može osigurati dosta bespovratnih sredstava i da tu mogućnost treba iskoristiti. Od 62 mjere iz Reformske agende realizirano je devet, 40 je u tijeku a 13 nije ni započeto. – Indikativno je to da se u svezi sa 40 mjera koje su u tijeku moglo desiti da su samo formirane radne grupe i da se ništa ne radi.

Entiteti su na preko 60 posto realizacije tih mjera a mi smo na 14 posto – rekao je Vojnović. On je istaknuo da će nastojati da na sljedećem zasjedanju Povjerenstvo dobije odgovor u kojoj fazi je donošenje antikorupcijskih zakona i kakvi su efekti Zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine.

 

– Na temelju do sada urađenog ne možemo reći da smo mnogo uspješni – rekao je Vojnović, podsjećajući na odgovornost i obvezu koju je Brčko distrikt preuzeo usvajanjem i potpisivanjem strateškog dokumenta sa jasnim opredjeljenjem za put BiH u EU.

 

Izvor: Posavina TV

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com