Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Održana javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju u Brčko distriktu BiH

05032018 javna rasprava

5. 3. 2018. Sukladno Odluci Skupštine Brčko distrikta BiH Povjerenstvo za obrazovanje, šport, kulturu i suradnju s vjerskim zajednicama održalo je danas javnu raspravu o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju u Brčko distriktu BiH. U javnoj raspravi kojoj su nazočili predsjednik i dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta, Esed Kadrić i Ivo Filipović, sudjelovali su predstavnici stručne javnosti, predstavnici Ekonomskog fakulteta, Visoke škole „Empirika“, Europskog i Internacionalnog sveučilišta u Brčkom.

 

Senad Osmanović, voditelj Odjela za obrazovanje rekao je da se izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju rješavaju dosadašnji problemi vezani za akreditiranje visokoškolskih ustanova. Jedna od ključnih izmjena i dopuna je i razdvajanje upravnog od inspekcijskog nadzora.

 

- Cilj izmjena i dopuna Zakona jeste da se riješe nedostatci koji su prepoznani proteklih godina, a koji se uglavnom odnose na probleme akreditiranja i licenciranja visokoškolskih ustanova – rekao je Vukašin Panić, predsjedatelj Povjerenstva za obrazovanje, šport, kulturu i suradnju s vjerskim zajednicama. Predstavnici mjerodavnog odjela i skupštinskog povjerenstva istakli su da se očekuje da stručna i javna rasprava ukažu na eventualne nedostatke u ponuđenom tekstu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju prije njegovog razmatranja i usvajanja u Skupštini, u drugom čitanju.

 

- Svi očekujemo da će se izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju u Brčko distriktu BiH unaprijediti stanje u ovoj oblasti i stvoriti pravni okvir koji će omogućiti da prevladamo nesporazume i nesuglasice - rekao je Siniša Bilić, dekan Fakulteta za menadžment Internacionalnog sveučilišta u Brčkom. Dodao je da bi prije svega trebalo donijeti pravilnik za obnavljanje procesa akreditacije kako bi sveučilišta mogla dokazati da posjeduju određene kvalitete sukladno standardima u oblasti visokog obrazovanja.

 

Povjerenstvo za obrazovanje, šport, kulturu i suradnju s vjerskim zajednicama sumirat će rezultate javne rasprave i podnijeti izvješće Skupštini. Sukladno skupštinskoj Odluci o provedbi javne rasprave, Povjerenstvo je zaduženo da zapisnik s javne rasprave dostavi zastupnicima najmanje 15 dana prije upućivanja Nacrta ovog zakona u proceduru drugog čitanja.

Izvor: Posavina TV

 

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com