Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Održan pripremni sastanak voditelja zastupničkih klubova u svezi s utvrđivanjem dnevnog reda 27. redovite sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH

07032018 pripremni sastanak skupstina

7. 3. 2018. godine Voditelji zastupničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH dogovorili su danas dnevni red 27. redovite sjednice Skupštine zakazane za 14. ožujka 2018. godine. Predsjednik Skupštine Esed Kadrić rekao je da će sjednicu obilježiti četiri bitna zakona u drugom čitanju, odnosno konačnom usvajanju.

 

Razmatranjem i usvajanjem Nacrta zakona o Uredu za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije i Nacrta zakona o zaštiti osoba koje prijavljuju korupciju, konačno zaokružujmo sve svoje obveze kada su u pitanju antikorupcijski zakoni, jer jedino mi u BiH nismo ovu aktivnost priveli koncu - rekao je predsjednik Kadrić. U drugom čitanju su i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječjoj zaštiti i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj skrbi.

 

- Ovi zakoni imaju poseban značaj za Brčko distrikt i određene socijalne kategorije. Na ova dva zakona pripremamo amandmane koji će prema našoj procjeni iznositi oko tri milijuna KM dodatnih proračunskih sredstava jer namjeravamo izjednačiti pravo na naknadu za nezaposlene majke s pravom koje nakon rađanja imaju zaposlene majke - istakao je Kadrić.

 

Na 27. redovitoj sjednici bit će razmatran i Prijedlog proračuna Brčko distrikta BiH za 2018. godinu, koji će prema riječima predsjednika Skupštine za desetak dana ući u proceduru usvajanja. Pred zastupnicima će se naći i više prijedloga odluka među kojima i Odluka o utvrđivanju fiksne naknade za cijenu vodnih usluga i Odluka o utvrđivanju cjenika usluga prikupljanja i odvoza smeća koje je predložilo JP „Komunalno Brčko“.

 

Izvor: Posavina TV

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com