Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Izložba crteža tuzlanskog umjetnika Ismeta Hrvanovića u službi humanosti

mala Ismet

Međunarodna galerija portreta je u svome prostoru udomila crteže tuzlanskog akademskog slikara Ismeta Hrvanovića. Otvorenje je izložbe, pod nazivom „Face“, upriličeno 22. svibnja, s početkom u 19 sati. 

Izložba je, za posjetitelje, trebala biti otvorena od 20. svibnja do 6. lipnja 2014. godine, ali je samo otvorenje odgođeno do 22. svibnja. Na izložbi će se, u ovome razdoblju, prikupljati novčana pomoć za građane, pogođene nedavnim poplavama i klizištima u BiH. Prikupljena će novčana sredstva biti predana Crvenom križu u Tuzli. 

Neobičan se karakter izložbe ogleda i u tome što je zamišljena kao prigoda da se pomogne ugroženim ljudima koji su ostali bez svojih domova. Umjetnik i domaćin Ismet Hrvanović je rekao da je ovo njegova šesta samostalna izložba.

-Ovdje je izloženo 99 radova, a da je bilo prostora mogao sam ih postaviti još ovoliko. Neki nazivaju ove moje radove studijama, ali ja ih ne nazivam tako, nego ih zovem crtežima jer se želim izraziti crtom kao likovnim sredstvom, u minimalnim oblicima te linijske forme. Među mojim radovima ima, kao motiva, likova s televizijskih ekrana, ali i nekih članova moje obitelji koje sam ja kriomice crtao da me ne bi primijetili. Smatram da sam u velikoj većini svojih radova uspio dočarati karakter osoba koje sam crtao. – kazao je Ismet Hrvanović.

Nezir Čorbić, također likovni umjetnik, je rekao sljedeće: „Prezentirani radovi na ovoj izložbi jasno govore da nam talent autora Ismeta Hrvanovića govori modernim likovnim izrazom...“ Izložba je isprva zamišljena kao obilježavanje 55 obljetnice umjetnikova bavljenja slikarstvom, ali su zbog nesretnih događanja u našoj zemlji njegovi crteži stavljeni u službu humanosti. 

M. B. 

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com