Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Vijesti sa sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH

DSC 0196

Fond zdravstva će na račun Javne zdravstvene ustanove Medicinski centar Brčko, do kraja godine doznačiti četiri miliona maraka. Od tog iznosa polovina je namjenski određena za izgradnju objekta, a druga druga dva miliona, za opći razvoj zdravstva u Brčkom.

 

Istovremeno JZU, treba na račun Fonda vratiti milion i dvjesto tisuća maraka, jer nisu realizirana, a bila su namijenjena izradi informatičkog sustava u zdravstvu. Navedeno je suština odluke usvojene od strane Skupština Distrikta, a nakon rasprave koja je obilježila kompletan prijepodnevni rad ovdašnjeg parlamenta.

 

Inače, tijekom prijepodnevnog rada parlamentarno Povjerenstvo za sukob interesa je, na zahtjev zastupnika Željka Antića, razmatrala poziciju zastupnice dr Lidije Ljubojević, koja je kao uposlenik Fonda diskutirala o ovoj točci, zaključivši da je dr Ljubojević, ovakvim istupom bila u sukobu interesa.

DSC 0194

U popodnevnom i večernjem dijelu rada, očekuje se da zastupnici apsolviraju još dvije preostale točke sa ove, te započnu novu redovitu sjednicu, na kojoj je predviđeno 14 točaka dnevnog reda, među kojima Zakon o fiskalizaciji, potom onaj o namještenicima i službenicima u Skupštini, te izmjene i dopune Zakona o prostornom planiranju i građenju u Distriktu.

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com