Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

U ZAGREBU OSNOVANA ZAVIČAJNA ZAJEDNICA ZOVIČKIH HRVATA – FRA SERAFIN ZEČEVIĆ

Osnivačka udruga

Tijekom jučešnjega dana u Zagrebu je održana sjednica Osnivačke skupštine Udruge “Zavičajna zajednica zovičkih Hrvata – fra Serafin Zečević Zagreb”. U prvo Predsjedništvo Udruge izabrani su : Marko Lukić, umirovljeni kulturni djelatnik, Ilija Nikić, učitelj razredne nastave i Anto Pranjkić, novinar na mandat od dvije godine. Udruga je osnovana s ciljem zaštite i promicanja identiteta, jezika, kulture, kulturne baštine, tradicije, običaja i drugih specifičnih vrijednosti Hrvata iz Zovika u Bosanskoj Posavini, koji trajno žive i djeluju na području Republike Hrvatske posebno na području Grada Zagreba.

 

Svoje ciljeve članovi udruge će ostvarivati organizacijom radionica, konferencija, okruglih stolova, seminara, tečajeva, predavanja, hodočašća, putovanja; izdavanjem brošura, biltena, letaka, knjiga, časopisa; predlaganje projekata i konkretnih aktivnosti, te kreiranjem sadržaja i uređivanja portala kao i istraživanjem i ispitivanjem javnosti radi ostvarivanja svojih ciljeva.

 

Udruga je dobila ime po svećeniku - doktoru znanosti fra Serafinu Zečeviću, rođenom u Gornjem Zoviku, koji je ostavio veliki trag kako u svom svećeničkom pastoralnom radu tako i u znanstvenom. Poznat je po glasovitoj izjavi: “Ako izgubiš prijatelja sedam godina češ se sjećati. Ako izgubiš Domovinu do smrti ćeš se sjećati.”

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com