Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Prekinuta 50. redovita sjednica brčanskog Parlamenta

DSC 0376

Rebalans proračuna Distrikta za tekuću godinu, biće razmatran na nastavku. sinoć prekinute sjednice brčanskog Parlamenta, koji je zakazan za narednu srijedu 19-tog lipnja. Podsjetimo da se proračun rebalansira zbog viška prihoda nad rashodima u visini od oko 15.000.000. maraka.

 

Prije prekida, zastupnici su apsolvirali Zakon o likvidacionom, kao i onaj o stečajnom postupku. Takođe je prihvaćen i prijedlog nadležnog skupštinskog povjerenstava, da se za vršiooca dužnosti diirektora Zavoda za izgradnji i planiranje grada koji je u osnivanju, imenuje Ismet Dedeić. Inače, u svom popodnevnom radu zastupnici su apsolvirali svih jedanaset točaka dnevnog reda sa ranije prekinute sjednice, što uključuje prihvatanje amandmana na izmjene i dopune Zakona o javnim službenicima, te onog o uposlenicima u Policiji Distrikta. Razmatrano je i Izvješće o radu ovdašnjeg Tužilaštva za proteklu godinu kao i Informacija o provođenju fiskalizacije u Distriktu.

 

Kod ove točke usvojen je zaključak da u skladu sa prihaćenim odredbama Zakona o fiskalizaciji, isti u potpunosti mora biti primjenjen, što znači da, u ovom trenutku, u sustav moraju ući i brčanski odvjetnici, koji su zbog ove odredbe više od mjesec dana u štrajku.

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com