Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Voditelji zastupničkih klubova utvrdili dnevni red 54. sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH

DSC 0979

Na danas održanom pripremnom sastanku voditelji zastupničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta utvrdili su dnevni red 54. redovite sjednice koja će početi nakon završetka 52. i 53. sjednice. Zasjedanje je zakazano za srijedu, 25. rujna u 10 sati, a prije početka rada po točkama dnevnog reda zastupnicima će se obratiti supervizor za Brčko Michael Scanlan.

 

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta rekao je da će u svom obraćanju supervizor zastupnike i javnost upoznati s analizom koju je sastavio nakon učestalih posjeta Brčko distriktu i prenijeti njegova očekivanja od Vlade i Skupštine.

- Najznačajnija točka 54. sjednice je novi Zakon o proračunu Brčko distrikta BiH koji će vjerojatno pobuditi najviše pozornosti jer se radi o sasvim novom konceptu izrade proračuna i bit će, po mojoj procjeni, vjerojatno otpora parlamentarca koji su gotovo desetljeće i pol imali drugačiji pristup izradi proračuna - rekao je predsjednik Kadrić nakon pripremnog sastanka. 

Kao posebno značajan ocijenio je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom planiranju i građenju, na prijedlog zastupnika Uroš Vojnovića, u drugom čitanju.

- Amandmanima ćemo poboljšati Prijedlog izmjena i dopuna ovog Zakona koji će omogućiti da lakše i brže možemo doći do dozvola za izgradnju javne infrastrukture. Mislim da ćemo ovim brzo riješiti sve probleme koji se tiču izgradnje kružnih tokova i drugih infrastrukturnih projekata i pospješiti realizaciju kapitalnog proračuna - pojasnio je predsjednik Kadrić.

DSC 0977

Na dnevnom redu 54. redovite sjednice su i izmjene i dopune više drugih zakona, kao što je Nacrt zakona o dopuni Zakona o javnoj imovini, Nacrt zakona o dopuni Kaznenog zakona, izmjene i dopune Zakona o zabrani pušenja i drugih oblika uporabe duhana i duhanskih proizvoda na javnim mjestima. Voditelji zastupničkih klubova usuglasili su se o potrebi povlačenja iz daljnje procedure Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udrugama i fundacijama u drugom čitanju.

- Ovaj zakon je u uskoj svezi sa Zakonom o proračunu i Zakonom o izvršenju proračuna i zahtjeva sveobuhvatnije izmjene kako bi se pooštrili kriteriji o formiranju udruga. Postoji potreba da se konačno sastavi jedan registar udruga i da nadležna Vladina tijela daju suglasnost koliko se udruga može formirati za određene društvene aktivnosti - rekao je predsjednik Kadrić. Dnevnim redom 54. redovite sjednice predviđeno je i donošenje više odluka o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju ulica, cesta i vodovodne mreže.

 

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com