Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Kako unaprijediti zdravstvene usluge u Distriktu

tomislav stjepanovic

Vlada i Skupština Distrikta, kao i menadžment JZU Medicinski centar Brčko, intenzivno, kroz izradu precizne analize ali i studije, tragaju za rješenjem kako zdravstvene usluge u Distriktu podići na viši nivo.

 

„To je moguće učiniti posredstvom različitih modaliteta, a jedan od njih bi mogao biti i korištenje skupe medicinske opreme i uređaja na takozvani „lizing“, te kroz model javnog privatnog partnerstva, kakav imamo u segmentu usluga Službe dijalize, upravo ovdje u Brčkom“ rekao je, gostujući danas u programu Radio Brčkog, predsjednik Povjerenstva za zdravstvo Skupštine Distrikta Tomislav Stjepanović.

 

Razloga za još veća proračunska izdvajanja u oblasti zdravstva, svakako ima. „Zdravstvo je veoma zahtjevno, a da bi ste podizali nivo usluga, iz godine u godinu, morate ulagati značajna novčana srtedstva, pa će mo to imati u vidu i kod projekcije proračuna za narednu godinu, kazao je Stjepanović, dodavši da je u 2019. godini, po raznim osnovama za zdravstvo u Distriktu izdvojeno više od 28.000.000. maraka, precizirao je Stjepanović.

Mato R.

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com