Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Predstavljanje uspješnih Brčaka: Jasmin Šabanović

jasmin sabanovic

BZK Preporod Brčko distrikt BiH i Fondacija porodice Bećirević nastavljaju sa realizacijom aktivnosti predstavljanja uspješnih Brčanki i Brčaka koji su postigli zapažene rezultate u nauci, kulturi i umjetnosti.

 

 

U nastavku ciklusa naš gost je mr. sci. Jasmin Šabanović, doktor medicine.

S našim gostom razgovarat će prim. dr. Samra Karamujić, pedijatar.

Četvrtak, 24. 10. 2019, 19,00 sati, Dom Islahijeta.

 

Chevening – Curriculum Vitae – epicrisis

 

Biografija

Jasmin Šabanović je rođen 21.11.1990 godine u Brčkom. Osnovnu školu, kao i opću gimnaziju završio je u Brčkom. Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu upisao je u akademskoj 2009. godini, a diplomski radi iz oblasti Dječije hirurgije odbranio 2015. godine. Poslijediplomsku školu iz abdominalne sonografije završio je 2016. godine u naučnoj bazi Univerziteta u Tuzli. Krajem 2015. godine, započeo je profesionalni rad u Općoj bolnici u Brčkom, prvo u Službi hitne medicinske pomoći, a potom na Odjelu za abdominalnu i vaskularnu hirurgiju.

 

Godine 2017. biva izabran je na poziciju specijalizanta iz opće hirurgije. Kurs bazične laparoskopije završio je pri Aesculap Akademie u Tuttligenu, Njemačka, a Evropski certifikat iz traume na Univerzitetskoj Klinici u Wuppertalu, Njemačka. Godine 2018. dobija jednu od najprestižnijih svjetskih stipendija Vlade Velike Britanije, britansku Chevening stipendiju, koja je dio globalnog programa stipendiranja talentovanih osoba koje su prepoznate kao potencijalni budući lideri u pojedinim oblastima rada. Iste godine započinje magistarski studij na Queen Mary Univerzitetu u Londonu i londonskoj Kraljevskoj bolnici iz oblasti minimalno invazivne hirurgije. U septembru 2019. godine odbranjuje svoju magistarsku tezu na temu komparativne analize robotske i laparaskopske tehnike ukljanjanja žučne kese sa fokusom na iatrogene povrede žučnog stabla, kao prve takve studije u svjetskoj medicinskoj literaturi. Zbog navedenih uspjeha, Queen Mary Univerzitet i Barts centar za istraživanje karcinoma u Londonu mu dodjeljuje titulu magistar hirurških nauka sa titulom Magna cum laude – prvim počastima i najvišom ocjenom za akademski rad Univerziteta. Iste godine biva izabran na poziciju mlađeg urednika časopisa Journal of Surgical Simulation.

 

Fotografija: Facebook.com / Jasmin Šabanović

Autor: Preporod Brčko distrikta BiH

 

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com