Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Brčko: Obnovljeno igralište nosi ime pedagoga i odbojkaškog trenera Muharema Skelića Skele

DSC 4278-696x461

Sa sinovima preminulog uglednog pedagoga i odbojkaškog trenera Muharema Skelića Skele gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je predao na upotrebu obnovljeno igralište u MZ Eš, koje nosi njegovo ime. „Nadam se da će ovaj teren služiti svojoj svrsi, da će se na njemu rađati novi talenti koji će pronijeti slavu Brčkog kada je u pitanju odbojkaški sport, ali i ono po čemu je profesor Skela bio poznat, a to je da će iznjedriti dobre ljude“, istakao je gradonačelnik Milić.

 

On je čestitao svima koji su podržali ovaj projekat, u prvom redu Odjeljenju za stručne i administrativne poslove, UNDP-ju i Švicarskoj i Švedskoj ambasadi koji su finansijski pomogli projekat. Igor Skelić, sin profesora Skelića, zahvalio je Vladi koja je omogućila da se napravi jedan ovakav velelepni teren i što je prepoznala njegovog oca kao nekoga ko je ugradio sebe u ovaj teren svojim radom. „Znate da je dugo godina bio trener i pedagog. Mislim da će ga pamtiti generacije, kako one koje je izveo, tako i buduće generacije koje će igrati na ovom terenu. Što se tiče moje porodice – to je velika stvar“, dodao je Skelić.

DSC 4336

Predsjednik Mjesne zajednice Eš Željko Novaković zahvalio je šefu Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Srđanu Blažiću, gradonačelniku Siniši Miliću i cijelom Pododjeljenju za podršku mjesnim zajednicama što su pomogli mjesnoj zajednici da realizuju ovaj projekat. „Nadam se da će ovakvih sportskih terena biti što više kako bi omladina na njima provodila vrijeme, a ne tamo gdje nije primjereno“, zaključio je Novaković. Projekat „Uređenja postojećeg sportskog igrališta u naselju Eš“ ukupne je vrijednosti 25.950 KM, od čega je Brčko distrikt BiH finansirao dio od 9.456 KM, dok je UNDP putem Fonda za razvoj izdvojio sredstva u iznosu od 16.943 KM. Igralište je uređeno u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“.

DSC 4273

Autor: Vlada Brčko distrikta BiH

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com