Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Održana vježba''NICS Brčko 2019''

DSC 0301

Vježba se održava sukladno planu aktivnosti projekta NATO „Napredna regionalna koordinacija u nesrećama“ uz korištenje aplikacije „Zapovjedni sustav za izgrede sljedeće generacije“, a u nju je izravno uključeno oko 150 sudionika među kojima su pripadnici svih službi zaštite i spašavanja Brčko distrikta.

 

- Ovo je još jedna prilika da se uvjerimo da Brčko distrikt BiH ima jako dobro organiziranu civilnu zaštitu, kao i da potvrdimo spremnost svih u BiH da jedni drugima pomažemo u izvanrednim situacijama čemu smo svjedočili i tijekom katastrofalnih poplava 2014. godine - rekao je predsjednik Kadrić.

DSC 0297

Ravnateljica NICS projekta za BiH i terenske vježbe u Brčkom Mirnesa Softić, pojasnila je da je fokus vježbe na novim tehnologijama koje se pokušavaju uvesti kako bi se ubrzao odgovor spasioca u slučaju prirodne ili druge nesreće.

 

- Radi se o sustavu koji omogućuje komunikaciju između različitih institucija u realnom vremenu. Dostupni su setovi podataka, mape, pozicije spasioca i sve što digitalizirani sustav objedinjuje i što olakšava donošenje odluka - rekla je Softić.

DSC 0308

Edin Zaimović, voditelj Odjela za javnu sigurnost rekao je da Vlada i ovaj odjel aktivno rade na podizanju mobilnosti i spremnosti za akcije zaštite i spašavanja.

 

– Dio tehnologija već imamo, softver smo dobili i ovo je sada implementacija naših zacrtanih ciljeva u ovoj oblasti - rekao je Zaimović.

DDSC 0315

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić naglasio je značaj koordinacije i suradnje i istaknuo da je ova vježba pokazala apsolutnu spremnost Odjela za javnu sigurnost da odgovori svim izazovima. Ravnatelj Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak istaknuo je da je veoma bitno uvijek imati spreman odgovor na bilo koju nesreću i naglasio značaj interoperabilnosti struktura u BiH.

 

- Mi jesmo prilično specifična država u nadležnostima ali to nas ništa ne sprječava da imamo odgovor na nesreće i pomažemo jedni drugima, kako u entitetima, tako i ovdje u Brčko distriktu - rekao je Solak.

DSC 0324

Danas, trećeg dana vježbe NICS-a u Brčkom na Savi je izvedena terenska vježba spašavanja na vodi, a izuzev dužnosnika Brčko distrikta nazočili su joj gosti s državne i entitetske razine, predstavnici NATO-a kao i supervizor za Brčko Michael Scanlan.

DDSC 0326

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com