Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Sastanak ekspertskog tima koji ima zadatak osposobiti most na rijeci Savi

mostnasavi

Nakon usvajanja Plana rada za tekuću godinu minule srijede, od strane Skupštine Distrtikta, u JP „Putevi“ krajem prošle sedmice već je održan prvi konstitutivni sastanak ekspertskog tima koji ima zadatak osposobiti most na rijeci Savi, za saobraćaj teretnih vozila.

 

„Ekspertski tim, od deset članova koji čine, eksterni, odnosno stručnjaci iz brčanske Vlade i našeg preduzeća, odmah je usaglasio dinamiku aktivnosti koja podrazumjeva hitno provođenje dvanaest procedura u vezi sa javnim nabavkama, te pripreme za raspisivanje tendera oko izrade Studije opravdanosti kao i Studije izvodljivosti, što bi trebalo biti završeno do kraja ovog mjeseca“, rekao je direktor, Miroslav Miškić.

 

Raspisivanjem pomenutih tendera najkonkretnije bi trebale započeti aktivnosti na sanaciji, odnosno osposobljavanje mosta za teretni saobraćaj, što bi u potpunosti trebalo biti okončano najkasnije za dvije do tri godine. Inače, u ovom trenutku, procjene govore da bi cijeli projekat mogao koštati između pet i deset miliona maraka, rečeno je iz JP „Putevi“.

 

Izvor: RBDBiH

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com