Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Gradonačelnik održao sastanak s predstavnicima Sindikata Brčko distrikta BiH

2020-02-18-sastanak-Sindikat-2

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić održao je danas sastanak s predstavnicima Sindikata Brčko distrikta BiH. Razgovarano je o inicijativi ove organizacije za reformu javne uprave u smislu osnivanja odjela za rad, zapošljavanje i braniteljsko-invalidsku skrb u Vladi Brčko distrikta BiH. Ostale teme razgovora bile su i primjena novog Zakon o radu Brčko distrikta BiH kao i socijalni dijalog.

 

Predstavnici Sindikata iznijeli su gradonačelniku nekoliko prijedloga, posebice iz oblasti obrazovanja, a koje se odnose na mogućnost subvencioniranja privatnih vrtića zbog ograničenog kapaciteta vrtića „Naša djeca“ kao i stipendiranja deficitarnih radničkih zanimanja čime bi se proizvodila radna snaga neophodna poduzećima u Brčkom. Oni su iznijeli i prijedlog mogućeg sufinanciranja prijevoza učenika iz drugih općina koji pohađaju nastavu u Brčko distriktu BiH.

 

Gradonačelnik Siniša Milić rekao je da Sindikat ostaje nezaobilazan partner za unaprjeđenje prava radnika i ravnopravan član tripartitnog dijaloga. „Iznesen je niz kvalitetnih ideja. Mislim da imamo potrebe nastaviti suradnju i održati još sličnih sastanaka zajedno s predstojnikom Odjela za obrazovanje, te da zajednički cjelovito promatramo probleme ne samo iz ugla Sindikata nego i poslodavaca i Vlade Brčko distrikta BiH“, zaključio je Milić. On je dodao da dijalog ostaje osnovna metoda očuvanja socijalnog mira u ovoj lokalnoj zajednici te da će se na taj način i ubuduće surađivati.

 

2020-02-18-sastanak-Sindikat

Autor: Vlada Brčko distrikta BiH

 

 

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com