Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

DAN NEZAVISNOSTI BIH: GRAĐANI BRČKOG DANAS POKAZALI DA IM JE BIH U SRCU

nez 4

Građani Brčko Distrikta BiH danas su pokazali još jednom da im je BiH jedina zemlja i da im Dan nezavisnosti BiH nije običan dan. Preko 3000 građana danas je prisustvovalo polaganju cvijeća na spomeniku poginulih boraca Armije RBiH, poginulim borcima HVO, programu na Trgu mladih „Brčko čuva Bosnu i Hercegovinu“ i svečanom akademijom u Domu kulture.

 

Pored brojnih gostiju iz političkog, kulturnog života i veliki broj građana na svečanoj akademiji prisustvovao je i prof. dr. Šaćir Filandra i Haris Zahiragić. “Za mene Dan nezavisnosti ima puno značenja za osobu kao pravnika i kao osobu politički aktivne, međutim ono značenje koje mi se najviše sviđa kod nezavisnosti jeste sloboda naroda. Kada su u pitanju građani, mladi ljudi, a posebno Distrikt vidim da žele da žive u ovoj državi i ovdje ostanu. Ja mislim da je Brčko centar BiH, a posebno na današnji dan.

 

Nastavite graditi suživot i Brčko je to dokaz i uspjeva da ljudi u njemu žive zajedno”, rekao je Zahiragić. “Čin referenduma je I legalan, legitiman i demokratski i u provedbi toga nisu se pravila nikakava moralna i politička posrnuća i u referendunskom izjašnjavanju su se izjašnjavali građani. Bosna je zemlja, društvo i država koja kroz čitavu svoju povijest stoji i postoji na tronožcu etničkom, religijskom, konfesionalnom, političkom i nacionalnom.

 

Bilo kakvo radikalno pomjeranje tog tronožca dovodi do kataklizmičkih događaja i iskustvo od prije 25 godina rata i agresije protiv BiH svjedoči da se mi moramo dogovarati. Postavlja se i pitanje je li te 1992. godine referendumu bilo alternative i to je ozbiljno pitanje. Da li bi izbjegli rat, stradanje, genocid, mržnju? Iz osobnog iskustva, sudioništva i prisustnosti u svim tim događajima apsolutno tvrdim da alternative referundumu za nezavisnost i suverenitet BiH nije bilo”, rekao je Filandra. Obilježavanje Dana nezavisnosti BiH u Brčkom organizovalo je Udruženje „Stećak“ uz saradnju sa Koordinacijom boračkih udruženja Armije Republike BiH Brčko.

nez 1

nez 7

nez 8

nez 11

nez 20

nez 24

Izvor: https://www.infobrcko.com/vijesti

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com