Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Odigran 2. Malonogometni turnir u povodu Dana Brčko distrikta BiH i 20. obljetnice

mnk bijela

MNK VETERANI BIJELE DOBRI PROTIV PRVAKA

 

Sportaši Brčko distrikta imaju termine kojima će obilježiti Dan Brčko distrikta BiH i 20. obljetnicu djelovanja Distrikta. Malo nogometni klub Veterani 92 Brčko distrikta BiH uspješno su organizirali 2. Malonogometni turnir pozivnog karaktera u dvorani Tehničke škole.

 

Na turniru su sudjelovale ekipe: Udruženje Boraca Brčko, Udruženje Boraca Senahid Bolić Bolo Olovo, IPA MUP Tuzla, MNK Veterani Bijela, Fudbal Life Asocijacije Brčko i MNK Veterani 92 Brčko. MNK Veterani Bijela u dobrom su se izdanju predstavili u ogledu sa momčadi IPA MUP Tuzla i ako su izgubili 4 : 1. Za momčad iz Bijele nastupili su: Mijo Džinić, Marko Maglica, Nedjeljko Maglica, Jozo Mijatović, Josip Dejanović, Goran Geljić i Franjo Barišić. Odigrane su kvalitetne utakmice turnira na kojima je postignut 41 zgoditak.

 

Samo su jednu utakmicu i to finalnu odlučili sedmerci i to finalnu. U finalu pjetlića su igrali Škola fudbala LION 1 Brčko i FA Mirza Trumić i prijatelji Maoča 0 : 1 pobjednik je primio pehar i medalje. Finale su igrali seniori Udruženje Boraca Senahid Bolić Bolo iz Olova i ekipa IPA MUP Tuzla. U regularnom toku utakmica je završila 2 : 2, a poslije izvođenja sedmeraca IPA MUP Tuzla je bio uspješniji pobijedio je 4 : 3. Pehar i medalje pobjednici su odnijeli zasluženo u Tuzlu.

 

Tekst i fotografija: Stjepan Bogutovac

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com