Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

OBAVIJEST ZA PRAVNE SUBJEKTE KOJI OBAVLJAJU DJELATNOST NA PODRUČJU BRČKO DISTRIKTA BOSNE I HERCEGOVINE

2020-03-13-Obavjestenje-Inspektorat

13.3.2020. Odlukom Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine broj 02-000049/20 od 11. 3. 2020. godine proglašeno je postojanje ugroženosti stanovništva u Brčko distriktu BiH od epidemije zarazne bolesti koronavirusa (COVID-19), opasne po zdravlje i život ljudi.

 

Uvažavajući prethodno, a s ciljem poduzimanja preventivnih mjera obavještavaju se pravni subjekti koji obavljaju djelatnost na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine da su dužni poštovati sve odluke, naredbe, preporuke i druge mjere koje donesu Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Odjel za zdravstvo i ostale usluge, Pododjel za javno zdravstvo, Higijensko-epidemiološka služba i Krizni stožer Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, naročito u pogledu pojačanih higijensko-sanitarnih mjera čišćenja i dezinfekcije.

 

Ured gradonačelnika Brčko distrikta Bosne i Hercegovine – Inspektorat vršit će kontrolu provedbe mjera koje usvoji Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Odjel za zdravstvo i ostale usluge i postupati u skladu sa zakonom i drugim propisima. O provedbi higijensko-sanitarnih mjera pravni subjekti obvezni su voditi evidenciju, koju će predočiti inspektoru na uvid, kao i istu istaknuti na vidno mjesto u objektu.

 

Ured gradonačelnika Brčko distrikta Bosne i Hercegovine

– Inspektorat

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com