Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

SKUPŠTINA DALA PODRŠKU NA ZAŠTITI GRAĐANA I ISKAZALA SPREMNOST ZA POMOĆ PRIVREDI

DSC 0080

19. ožujak 2020. godine

 

Zastupnici Skupštine Brčko distrikta održali su u srijedu 18. ožujka 2020. godine prvi nastavak 60. redovite sjednice na kojoj su razmatrani i usvojeni Izvješće o radu Vlade Brčko distrikta u prošloj godini i Program rada za ovu godinu.

 

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić rekao je da će zbog novonastale situacije uzrokovane opasnošću od coronavirusa Program rada Vlade morati biti revidiran.

- To se odnosi prije svega na program mjera koji ćemo morati usvojiti jer ćemo morati intervenirati ne samo u sektoru zdravstva nego i u sektoru gospodarstva koje će pretrpjeti štete jer veliki broj poslovnih subjekata ne radi - rekao je gradonačelnik Milić i dodao da Vlada analizira stanje i priprema prijedlog mjera.

 

Razmatran je i usvojen Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH, Izvješće o radu Direkcije za financije u 2019. godini kao i Izvješće o izvršenju proračuna Brčko distrikta za prvih devet mjeseci prethodne godine. Razmatranje i usvajanje šest predloženih odluka o povjeravanju rekonstrukcije i izgradnje nekoliko cesta, pločnika i oborinske kanalizacije JP „Ceste Brčko“ odloženo je za narednu sjednicu.

 

Redovito zasjedanje je prekinuto kod razmatranja davanja suglasnosti na povećanje osnovnog kapitala JP “Komunalno Brčko“ i biće nastavljano u srijedu 25. ožujka 2020. godine. Nakon redovite, Skupština je održala 16. izvanrednu sjednicu na kojoj je razmatrana Informacija vezana za aktivnosti Kriznog stožera Brčko distrikta BiH u svezi s prevencijom zarazne bolesti coronavirusa.

 

Zastupnici su podržali mjere koje su poduzete radi prevencije bolesti. Ravnatelj JZU Zdravstveni centar Nihad Šibonjić rekao je da je cilj Kriznog stožera u zdravstvu kao i Kriznog stožera Vlade da se potpuno smanje socijalni kontakti kako bi se spriječilo širenje virusa. U Brčko distriktu nema registriranih slučajeva oboljelih od coronavirusa a pod nadzorom i u samoizolaciji je više od 500 ljudi.

 

- Trenutačno imamo dovoljno dezinfekcijskih sredstava i lijekova. Imamo kontingent zaštitne opreme koji trošimo, a dogovorili smo veoma brzo isporuku još jednog većeg kontingenta ove opreme. Raspolažemo sa pet respiratora, a u tijeku je nabava još pet aparata. Primili smo pet liječnika, deset medicinskih tehničara i pet radnika osiguranja radi uspostavljanja većeg reda ispred ambulante, bolnice, doma zdravlja i svih mjesta na kojima se pruža zdravstvena zaštita - rekao je Šibonjić.

 

Zastupnici su apelirali na građane da poštuju mjere prevencije, a od nadležnih službi očekuju da vrše rigoroznu kontrolu primjene donesenih mjera.

DSC 0020

DSC 0029

DSC 0043

DSC 0082

DSC 0084

Autor: Skupstina BDBiH

 

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com