Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

CRVENI KRIŽ BRČKO SUDJELUJE U SVIM AKTIVNOSTIMA BORBE PROTIV KORONAVIRUSA

deni

Crveni križ Brčko distrikta BiH je dio Kriznog štaba, što je u skladu sa Zakonom o zaštiti i spašavanju, te je uključen u sve aktivnosti borbe za prevenciju koronavirusa u Brčko distriktu BiH. – Zajedno sa uposlenicima Odjeljenja za javnu bezbjednost volonteri Crvenog križa ovih dana su radili na dezinfekciji javnih objekata i javnih površina u Brčko distriktu BiH, a od prije dva dana smo u akciji dopremanja namirnica za najugruženije građane.

 

Ciljana skupina su starije osobe i oni koji su u karanteni, odnosno oni građani koji imaju rješenje sanitarne inspekcije o izolaciji. To je rizičan posao jer volonteri idu prema potencijalno zaraženim osobama. Dva volontera smo morali poslati u izolaciju jer su bili u kontaktu s potencijalno zaraženim osobama – izjavio je sekretar Crvenog križa Brčko Distrikta BiH Denis Šehanović.

 

Osim za starije osobe i socijalno ugrožene, ova vrsta pomoći je namijenjena i građanima koji su u karanteni, a za svoj novac žele kupiti namirnice. Pored ovih aktivnosti, navodi Šehanović, sanitarni tim Crvenog križa će s Pododjeljenjem za javno zdravstvo raditi na transportu zaraženih osoba i onih na koje se sumnja da su zaraženi. Crveni križ Brčko distrikta BiH trenutno ima 20 volontera, a cilj je da se u dogovoru sa Vladom i privatnicima dio njih oslobodi obaveza na radnom mjestu kako bi bili spremni za aktivnosti.

 

Pored postojećeg telefonskog broja Crvenog križa u Brčkom (049 217 008), ovih dana će biti aktivno još nekoliko novih brojeva na koje će građani moći zatražiti pomoć volontera za sebe ili za sugrađane za koje znaju da im je potrebna pomoć. Šehanović je naglasio da su jučer članovi Udruženja za promociju bosanskohercegovačko-kineskog mira i jedinstva donirali Crvenom križu Brčko distrikta BiH sredstva u iznosu od 15.750 KM koja su namijenjena za nabavku opreme, lijekova i hrane za ljude u izolaciji i socijalno ugrožene građane.

 

Izvor: http://radiobrcko.ba

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com