Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS: Građani iz Brčko distrikta bili direktno u kontaktu sa osobom zaraženom u Austriji

gradiska autobus-korona-virus-anadolija-696x464

Osobe koje su se nalazile u autobusu zaustavljenom na Graničnom prijelazu Gradiška sanitetima su odvezene na kućne adrese, a uručena su im rješenja o kućnoj izolaciji. Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, objavio je da su za autobus sa 37 putnika koji se vraćao iz Austrije (u nekim izvještajima spominjalo se da je riječ o autobusu iz Slovenije) dobili podatak da se u njemu nalaze četiri osobe koje su bile u kontaktu sa osobom koja je potvrđena kao lice zaraženo virusom korona u Austriji.

 

“Preduzeli smo sve potrebne mjere, autobus je zadržan na granici. Ekipa iz Republičke uprave civilne zaštite, Uprave za inspekcijske poslove i Instituta za javno zdravstvo je obišla navedeni autobus, uzeti su uzorci od osoba koje su bile direktno u kontaktu sa osobom zaraženom u Austriji, to su uglavnom građani iz Brčko distrikta, tako da ćemo nalaze ovdje u našim laboratorijama i proslijediti nalaze kolegama u Brčko distriktu kako bi mogli dalje da se bave nadzorom nad ovim osobama”, rekao je Šeranić.

 

Pojasnio je da su putnici u autobusu zadržani na granici nešto duži period jer su u kontaktima sa higijensko-epidemiološkim službama domova zdravlja, obezbijedili sanitete iz opština u kojima žive ove osobe. Šeranić je rekao da se nastavlja praćenje zdravstvenog stanja ovih osoba, da je autobus nastavio dalje prema mjestu odredišta, uz mjere dezinfekcije, a pratiće se i vozač autobusa u skladu sa propisima.

 

Autor: RadioSarajevo.ba / Anadolija

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com