Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Policija Brčko distrikta uhitila četiri osobe zbog nepoštivanja propisa samoizolacije

goran-pisic-5-696x522

Šef policije Brčko distrikta Goran Pisić danas je održao konferenciju za medije povodom trenutne situacije u vezi sa virusom korona. Pisić je saopštio da su policijski službenici sinoć na području Brčko distrikta lišila slobode četiri lica, od kojih su tri lica su imala rješenja o obaveznoj izolaciji.

 

Sva tri lica došla su sa teritorije Austrije, odnosno sa područja ugroženog virusom korona. Zajedno sa navedena tri lica bio je veći broj lica, prilikom čega je slobode lišeno još jedno lice, osoba koja radi kao medicinski tehničar u JZU Bolnica Brčko. Slobode su lišeni KI (1993), AI (1998) i AA (1998), svi iz Donje Skakave i MA (1996) sa prebivalištem u Bijeloj.

 

Oni su lišeni slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo 222 – Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, te 221 – Prenošenje zarazne bolesti. Razlog lišavanja je ponavljanje krivičnog djela, te prenošenje zarazne bolesti. Pisić je napomenuo da su policijski službenici Policije Brčko distrikta izvršili 174 kontrole izdatih rjšenja o medicinskom nadzoru i broj lica koja poštuju izdata rješenja je 166. Broj lica koja ne poštuju izdata rješe je 8, uz tri navedena lica – dakle ukupno 11, što ukazuje da ogroman procenat ovih lica poštuje mjere koje su im izrečene, napomenuo je Pisić.

 

“Ovom prilikom želim upozoriti građane Brčko distrikta, pogotovo one koji su hronični bolesnici, koji se nalaze u starijoj životnoj dobi, roditelje koji imaju djecu koja su operisana, čiji su imuni sistemi ugroženi, da koriste sva sredstva i mjere iz preporuke SZO i naših zdravstvenih radnika”, dodao je Pisić.

“Želim i da skrenem pažnju da usko sarađujemo sa Tužilaštvom u vezi sa pojavama koje se javljaju na društvenim mrežama. Danas u toku dana sigurno ćemo imati najmanje tri prekršajna naloga protiv lica koja iznose ili prenose lažne vijesti”, napomenuo je Pisić. On je zamolio građane Distrikta za razumjevanje.

“Ovo je nešto što nas je sve pogodilo, ali od nas zavisi kako ćemo se nositi s tim.

Policija Brčko distrikta je uz vas”, zaključio je Pisić.

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com