Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Zakazana nova, 62. redovita sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH

DSC 0203

Voditelji zastupničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH održali su danas pripremni sastanak na kome su utvrdili dnevni red 62. redovite sjednice Skupštine koja će biti održana u srijedu, 29. travnja 2020. godine. Kako smo i najavili Skupština ulazi u redovan ritam rada. Prva točka bit će kao i do sada Izvješće o radu i postupanju Kriznog stožera na suzbijanju pandemije coronavirusa jer je jako bitno da Parlament prati postupanje operativnih vlasti, Vlade, Javne zdravstvene ustanove i svih koji su zaduženi da djeluju u okviru Kriznog stožera - rekao je nakon pripremnog sastanka Esed Kadrić, predsjednik Skupštine.

 

Kao značajnije točke dnevnog reda nove redovite sjednice izdvojio je Izvješće o radu Policije Brčko distrikta u prošloj godini, a pred zastupnicima će se naći i Izvješće o ocjeni rada voditelja Policije Brčko distrikta za 2019. godinu i Izvješće o radu Neovisnog odbora za izbor voditelja i zamjenika voditelja Policije Distrikta u prošloj godini. U dnevni red je uvršteno i nekoliko točaka koje se odnose na Javno poduzeće „Radio Brčko“ i Javno poduzeće „Ceste Brčko“ kao i više odluka o utvrđivanju javnog interesa. - Razmatrat ćemo Informaciju o naplati električne energije jer je evidentno da su uvećani računi kod svih potrošača.

DSC 0206

Treba tražiti argumentaciju zašto je to učinjeno od JP „Komunalno Brčko“ ili je to urađeno prema preporukama Kriznog stožera pošto postoje prijepori o tome je li ili nije bilo takve naredbe – rekao je predsjednik Kadrić. Predsjednik Skupštine je najavio i izvanrednu sjednicu Skupštine koja će biti održana sutra. - Usvajamo prvi rebalans Proračuna kako bi se mogao realizirati Program Vlade koji provodi Odjel za gospodarski razvitak, šport i kulturu, a to je potpora gospodarstvu za minimalne plaće i poreze i doprinose. Također, ćemo razmatrati tzv.

DSC 0202

Corona zakon oko koga smo se usuglasili i koji će praktično ozakoniti sve subvencije koje se daju kroz ovaj program i koje će se davati idućih mjeseci i kroz određene porezne olakšice - rekao je predsjednik Kadrić. Dodao je da će se razmatrati i izmjena Poslovnika o radu Skupštine u smislu davanja mogućnosti za on line zasjedanja, kao i dvije odluke o izdvajanju sredstava rezervi. - Jedna odluka se odnosi na potporu Crvenom križu Brčko distrikta koji je veoma angažiran u aktivnostima suzbijanja pandemije coronavirusa i druga je simbolična potpora i pomoć gradu Zagrebu nakon potresa koji se nedavno tamo dogodio kojom želimo pokazati da smo prijatelji tog grada - istaknuo je predsjednik Kadrić.

Izvor: Skupstina BDBiH

 

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com