Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Usvojen revidirani Akcioni plan unapređenja uloge Skupštine u kontekstu EU integracija

DSC 0164

Usvojen je revidirani Akcioni plan za Skupštinu Brčko distrikta za unapređenje njene uloge u kontekstu EU integracija. Uroš Vojnović, predsjedavajući Komisije za evropske integracije rekao je da je od 17. januara 2018. godine kada je usvojen prvi revidirani Akcioni plan napravljen značajan iskorak.

 

„Tada smo imali pet a sada imamo četrdeset osam implementiranih mjera. Djelimično smo imali implementirane dvadeset dvije a sada je trideset šest mjera, dok je broj mjera čija je implementacija u toku sa pet porastao na petnaest“, rekao je Vojnović. Dodao je da će u narednih šest mjeseci biti usvojen značajan broj mjera iz Akcionog plana. Vojnović je istakao da je sprovođenje Akcionog plana Skupštine Brčko distrikta za unapređenje njene uloge u kontekstu EU integracija rezultiralo donacijom EU u savremenoj opremi koja je instalirana u sali za plenarna zasjedanja Skupštine.

 

„Vrijednost donacije je između 200 i 250 hiljada eura. Riječ je o opremi koju osim mikrofona, sale za simultano prevođenje čini server koji će nam omogućiti da sprovedemo određene mjere iz Akcionog plana čime će transparentnost rada Skupštine biti mnogo veća. U toku je nabavka servera za e-zakonodavstvo čime će se ostvariti i velike novčane uštede“, rekao je Vojnović i dodao da je novom savremenom tehničkom opremom u sali za plenarne sjednice Skupštine zamijenjena oprema stara trideset godina.

DSC 01965

DSC 01864

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com