Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

KERIGMA-PIA j.d.o.o., Zagreb PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

kerigma pia logo

Slavenskoga ulica 15, 10000 Zagreb, mob: +385 99/77 14 582, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Stručno vijeće nakladničke kuće Kerigma-Pia je na svojoj 3. redovitoj sjednici održanoj 28. travnja 2020. godine donijelo je Odluku, kojom je proglasilo roman „Zaustavljeni su krici, al nisu duše“ autorice, švicarske Hrvatice Zorice Krajinović-Marinić najboljim izdanjem ove nakladničke kuće a Zoricu Krajinović-Marinić najboljom književnicom u 2019. godini. . Naime, u konkurenciji 16 izdanja ocijenjeno je da je roman Zorice Krajinović-Marinić dobio najbolje stručne kritike te postigao najveću čitanost do sada. Među tri najčitanija djela proznog karaktera u nakladi nakladničke kuće Kerigma-Pia uvršten je i roman „ Kad Ljubav progovori“ đakovačke studentice druge godine Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, 20-godišnje Sanje Pažin te esejistička zbirka „Uzgajivači obmana“ publiciste i književnika Ante Šarca.

Zorica

Nakladnička kuća proglasila je i najbolja djela za 2019. godinu u žanru poezije, pa je titulu najbolje ponijela zbirka pjesama „Sporazum u igri“ splitske pjesnikinje Barbare Borozan , dok su njezine sugrađanke Ivana Pranjkić za zbirku „Nebeska glazba“ te Lidija Leskur za zbirku „Prebiranje“ popunile trio najboljih izdanja u kategoriji poezije u 2019. godini. Stručno vijeće Nakladničke kuće „Kerigma-Pia“ proglasilo je i novinara godine. Tu je titulu u vrlo kvalitetnoj konkurenciji ponio donedavni izvršni urednik portala www.kerigma-pia.hr poznati riječki novinar i književnik Željko Sakić. Uz Željka svoja mjesta među tri najbolja novinara Kerigma-Pie u prošloj godini našli su Ivan Vrljić iz Mostara i Marko Leskovar iz Vinice pored Varaždina.

S promocije knjige

Situacija oko koronavirusa usporila je rad nakladničke kuće, ali rad na izdavanju novih djela nastavljen je zajedničkim izdanjem zbirke poezije širokobriješke književnice Sanijele Matković u suradnji s Društvom hrvatskih književnika Herceg-Bosne. Planiramo do kraja godine u okviru naših pet biblioteka izdati djela Martina Kuzmića, Darija Juričevića, Marka Leskovara, Kristijana Nokaja, Željke Uhitil, Stipe Čička, Stipe Rašića, Ante Pranjkića te skupnu zbirku pjesama učenika Piljenica kod Lipovljana. Zanimljivo je da je među šest nagrađenih djela čak četiri prvijenca, što je znak da u hrvatskom narodu postoji veliki broj talentiranih književnika te sve one koji se bave književnošću pozivamo da učine prvi korak i jave nam se s namjerom izdavanja novih malih književnih remek-djela.

 

U Zagrebu, 28. travnja 2020. godine.

Nakladnička kuća Kerigma-Pia:

Anto Pranjkić, mag. theol.

 

___________________________________________________________________________

Žiro-račun: Zagrebačka banka UniCredit Group.: IBAN HR 752 360000 11 027 08503

OIB: 05745604348 / MATIČNI BROJ: 4952235

 

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com