Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Supervizor Scanlan: Brčko distrikt je primjer dobrog upravljanja i zajedničkog napora

superrviyor

Od 7. maja u Brčkom nema aktivnih slučajeva covida-19. Ovo je odlična vijest i potvrda da se velike stvari mogu postići kada se zajednica udruži radi zajedničkog cilja, izjavio je danas prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt Michael Scanlan.

 

To je također i priznanje za izvanredan posao koji su obavile institucije Distrikta, policija, inspektorat, Crveni krst, volonteri i nevladine organizacije koje su neumorno radile na suzbijanju širenja virusa. Brčko sada ulazi u novu fazu. Pandemija nije završena, ali ćemo se korak po korak vraćati normalnom životu. Međutim, to znači i dalje strogo pridržavanje instrukcija i mjera koje donose nadležni. Istovremeno, institucije i preduzeća moraju učiniti sve što je u njihovoj moći da osiguraju zdravlje i sigurnost svojih uposlenika, kao i klijenata kojima pružaju usluge.

 

Svi moraju raditi zajedno, a suradnja koju smo vidjeli posljednjih mjeseci – koja služi za primjer drugima – sada mora biti nastavljena snažnije nego ikada. Supervizor je danas održao sastanak putem video-linka sa gradonačelnikom i dogradonačelnikom Brčkog, Sinišom Milićem i Antom Domićem te predsjedavajućim i dopredsjedavajućim Skupštine Distrikta, Esedom Kadrićem i Ivom Filipovićem.

 

Razgovarali su o dosadašnjem napretku u reformama te mogućim koracima kako bi se na siguran način fokus Distrikta ponovo usmjerio na inicijative iz oblasti dobre uprave, razvoja infrastrukture te rasta privatnog sektora. Supervizor je pohvalio mjere na ublažavanju ekonomskih posljedica covida-19, te napredak postignut u maju kako bi se ovog ljeta mogao donijeti zakon o finansiranju udruženja i fondacija i uspostaviti registar primanja zaposlenih u javnom sektoru.

 

Također se nastavljaju aktivnosti na pripremnim koracima kako bi modernizacija Luke i rekonstrukcija mosta Brčko-Gunja mogli početi krajem ljeta ili početkom jeseni, u potpunosti poštujući epidemiološke sigurnosne smjernice i uslove na terenu.

 

Ovi rokovi predviđaju opipljive rezultate prije izbora, čime bi se stvorili uslovi za izbornu kampanju zasnovanu na konkretnim pitanjima, te otvorio put za daljnji napredak nakon izbora. Kao i uvijek, međunarodna zajednica je spremna da pomogne i podrži iskrene reforme koje za cilj imaju dobrobit cijele zajednice, zaključio je supervizor.

 

Autor: OHR

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com