Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Inspektorat Brčko distrikta nadzirat će rad gospodarskih subjekata kojima je dozvoljen rad

231219-Inspektorart-zgrada

Krizni stožer za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta izdao je naredbu prema kojoj je od danas dozvoljen rad gospodarskim subjektima na području Distrikta koji se bave ugostiteljskom djelatnošću (kafići, restorani, slastičarne…), usluživanjem hrane i pića isključivo na otvorenim površinama (bašte) pod ograničenim uvjetima, gospodarskim subjektima koji se bave frizerskom djelatnošću i prodajom odjeće.

 

Donesenom naredbom propisane su mjere i uvjeti kojih su se navedene djelatnosti dužne pridržavati. Između ostalog, moraju se pridržavati propisane distance od dva metra, obvezno je nošenje maski i rukavica te dezinfekcija prostora i osiguravanje dostatne količine dezinfekcijskih sredstava.

 

Glavni inspektor brčanskog Inspektorata Zoran Gajić rekao je kako su inspektori već započeli kontrolu poštivanja propisanih mjera. provjeru imamo veliki broj subjekata, a broj inspektora koji imamo za kontrolu je veoma mali. No nadam se da će se nakon svih ovih kontrola utvrditi, kao što je i dosad bilo, da će poslovni subjekti da se pridržavaju svih mjera i da ćemo poslovnu djelatnost obavljati onako kako je najbolje i najidealnije za sve nas“, kazao je Gajić.

 

Za pojedine pravne ili fizičke osobe koje se ne budu pridržavale naredbi izdanih od strane Kriznog stožera, propisane su i novčane kazne. „Za ne pridržavanje mjera sankcije za fizička lica iznose od 50 do 500 KM, a za pravna lica kazne su preko 1.000 KM. Za nepoštivanje rješenja inspektora može se izreći kazna veća od 1.000 KM, a ukoliko neko krši uredbe iz Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i ugrozi nečije zdravlje, može se pokrenuti i krivični postupak“, ističe Gajić.

 

Gajić je dodao kako se nada da će se gospodarski subjekti, ali i korisnici pridržavati propisanih mjera te kako će na osnovu tog Krizni stožer donijeti odluku o otvaranju preostalih djelatnosti kako bi se život u Distriktu normalizirao.

 

Autor: Radiobrcko

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com