Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Brčanski Parlament traži pojašnjavanje razloga pokretanja procedura za nabavku dva identična “CT-aparata”

DSC 0452

Brčanska Skupština tokom jučerašnjeg popodnevnog i večernjeg dijela zasjedanja usvojila je zaključak, a u kontekstu Informacije Kriznog štaba o situaciji sa koronavirusom kojim se nalaže Vladi i JZU “Zdravstveni centar – Brčko”, da u roku od pet dana podnesu detaljan izvještaj o procesu istovremene javne nabavke dva dijagnostička CT-uređaja i to sa identičnim karakteristikama.

 

„Porazna je činjenica da imamo dvije procedure nabavke CT aparata sa istim karakteristikama, što je nevjerovatan apsurd, koji će ovdje u Skupštini morati objasniti oni koji su donosili odluke i provodili procedure nabavke. Na ovome ćemo apsolutno insistirati“, rekao je predsjednik Parlamenta Distrikta Esed Kadić. Zastupnici su, nadalje, prihvatili izmjene i dopune Poslovnika o radu Skupštine, u domenu preciznijeg i kvalitetnijeg ažuriranja već usvojenih, te svih zakona, koji su u proceduri.

 

Skupština je u drugo čitanje, pustila izmjene i dopune Zakona o planiranju, projektovanju i razvoju Distrikta, te dala saglasnost na Izmjene i dopune Zakona o podsticajima u poljoprivredi, po hitnom postupku, isključujući iz ovog procesa firme koje sjedište nemaju na području Distrikta.

 

Analizirajući Izvještaj o pomoći i subvencijama privredi za mjesec mart, uslijed posljedica „Covida-19“, zastupnici su dali podršku prijedlogu šefa resornog Odjeljenja da brčanska Vlada, već danas, donese odluku kojom se od ukupno 4,2 miliona maraka odmah starta sa isplatom 2,3 miliona subjektima čiji zahtjevi nisu sporni, dok bi Komisija još jednom izanalizirala podnesene prijave o šteti nekih privrednim subjektima zbog sumnje pa su uvršteni nedovoljno precizni podaci o pretrpljenim posljedicama, odnosno štetama uslijed koronavirusa. Inače, zasjedanje je sinoć prekinuto kod tačke dnevnog reda, koja se ticala Zakona o podsticajima u brčanskoj privredi i biće nastavljeno, najvjerovatnije, u srijedu, trećeg juna.

DSC 0456

Autor: radiobrcko.ba

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com