Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

PROJEKT BOSANSKE POSAVINE 2030

Projekt Bos  Posavina 2030-1

Kada me uvijek dragi, a u mnogim stvarima i pritajeni uzor (da se zna tko je stariji), Anto Knežević, zamolio za uvod u projekt »Bosanska Posavina 2030.«, odmah sam pristao.

Na pristanak me natjera sveprisutna sramota nikad dostatnog povrata duga rodnom kraju koji me je u najvećem odredio ovakvim kakvim jesam. Pomalo naivan a ponekad i proračunat, uvijek sam slijedio uputu pokojnog djeda Ante koju dobih koncem 1979. godine: »Sine, gradi kuću đe god bio.« I »Bosnaprevozom« iz Jošave te »ubrzanim« iz Broda odoh sa željom brzog, ali (kao i kod toliko drugih) nikad ostvarenog povratka.

Drugo, ne manje važno: čast i obveza napisati nešto u Biltenu udruge koja nosi ime meni neizmjerno dragog fra Grge Vilića. S njime sam, Kada me uvijek dragi, a u mnogim stvarima i pritajeni uzor (da se zna tko je stariji), Anto Knežević, zamolio za uvod u projekt »Bosanska Posavina 2030.«, odmah sam pristao.

Na pristanak me natjera sveprisutna sramota nikad dostatnog povrata duga rodnom kraju koji me je u najvećem odredio ovakvim kakvim jesam. Pomalo naivan a ponekad i proračunat, uvijek sam slijedio uputu pokojnog djeda Ante koju dobih koncem 1979. godine: »Sine, gradi kuću đe god bio.« I »Bosnaprevozom« iz Jošave te »ubrzanim« iz Broda odoh sa željom brzog, ali (kao i kod toliko drugih) nikad ostvarenog povratka. Drugo, ne manje važno: čast i obveza napisati nešto u Biltenu udruge koja nosi ime meni neizmjerno dragog fra Grge Vilića.

S njime sam, osim dugih rasprava, sučeljavanja i nadasve međusobnog uvažavanja, surađivao na njegovoj zadnjoj knjizi, koja je trebala biti uvod za nove projekte.

Projekt Bosanske Posavine možete preuzeti ovdje:pdfProjekt Bosanske Posavina 2030.pdf

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com