Hrvatski dom

Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Papiga

mala papiga

Kreiranje ovog fenomenalnog bodi paintinga trajalo je čitave četiri nedjelje. Autor je bivši svjetski šampion u bodi paintingu, 35-godišnji Johanes Stoter. Na prvi pogled ono što vidimo na ovoj fotografiji je tropska papiga, međutim, tek dobro oko uz malo napora može da uoči da je u stvari u pitanju žena koju je je Stoter tako dobro oslikao da iluziju predstave papige čini izuzetno vjernom na prvi pogled.

Stoteru, koji trenutno živi u Italiji je bilo potrebno četiri nedjelje da osmisli i ostvari cijeli projekat, a za samo slikanje po tijelu ove atraktivne mlade žene bilo mu je potrebno četiri sata. Sljedeći sat mu je bio potreban kako bi je pravilno pozicionirao i time dobio ovu savršenu fotografiju.

Njena lijeva noga predstavlja rep, a povijena lijeva ruka preko glave kljun papige, dok njena desna noga i ruka predstavljaju papigina krila.

papiga

Nimalo nije bilo jednostavno odraditi čitav ovaj posao, objasniti modelu kako da zauzme poziciju i da učinimo što vjernijom sliku ptice. Koliko je bilo njoj teško da drži jednu istu pozu dugo vremena, isto toliko je i meni bilo komplicirano da uhvatim što vjerniji momenat foto kamerom. Konačno, vrlo sam sretan onim što smo postigli. Čak i dosta mojih prijatelja koji znaju čime se bavim nije uspjelo da na prvi pogled prepozna da na ovoj fotografiji nije prava papiga. Kada su i spazili kako treba bili su zapanjeni - ispričao je sjajni Stoter.

logo v4 Sarajevo
Hamdije Kreševljakovića br. 3,
Bosna i Hercegovina

tel/fax :+387 33 220 765
Podružnica Brčko distrikt BiH
Dubrave 51
Mob tel. +387 61 103 603;
e-mail:info@hrvatski-dom.com